Reiki is een Japanse heel wijze en betekent letterlijk Universele Levensenergie.

Het evenwicht tussen lichaam en geest wordt door Reiki geholpen om te herstellen en het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen. De balans wordt in het lichaam en de geest weer hersteld, doordat energie wordt toegevoegd. Zowel het lichaam als de geest is hierdoor in staat te helen. Dit helen vindt plaats op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Eventuele blokkades in de energiekanalen worden verwijderd tijdens een reikibehandeling. Deze blokkades kunnen verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording middels aandachtsvolle aanraking.

Wat doet Reiki

Reiki helpt om open te staan voor je eigen intuïtie en om contact te maken met ontkende gevoelens in jezelf.
Reiki helpt je blokkades op te lossen en je leven steeds helderder te gaan zien.
Reiki helpt je om in je kracht te blijven, je kracht meer en meer te aanvaarden en te leven.
Reiki helpt je om meer en meer open te worden, je te durven laten zien, zelfs in je kwetsbaarheid.
Reiki helpt je open te staan voor je eigen behoeften en die van anderen en ze duidelijk uit te drukken.
Reiki helpt om in te gaan zien waar de blokkades, die je gezondheid en levensvreugde ondermijnen, vandaan komen.
Reiki helpt om open te zijn voor wat het moment je te bieden heeft, ieder moment is uniek, iedere reikibehandeling geeft een unieke beleving

De behandeling

Tijdens de behandeling zijn verschillende reacties mogelijk. Een slaperig gevoel,  ontspanning, en misschien komen er emoties los, welke je onbewust hebt onderdrukt of er gebeurt niet iets. Alles mag er zijn en niets moet. Na een behandeling voel je dat je energie is opgeladen.

Een reikibehandeling is zeer ontspannend en resultaten zijn over het algemeen snel merkbaar. Tijdens een behandeling is het prettig om gemakkelijk zittende kleding te  dragen, bijv. een lange broek en t-shirt of trui.

Het is na een behandeling aan te raden om veel te drinken, zodat alle losgemaakte afvalstoffen kunnen wegspoelen. Je kan je in eerste instantie wat minder prettig voelen. Op zich is dat een goed teken. Je lichaam is bezig zichzelf te reinigen en dit gevoel gaat na korte tijd weer voorbij.

Ik adviseer je om bij zowel fysieke als psychische klachten eerst een reguliere arts te raadplegen. Een reikibehandeling kan hierbij wel heel goed als ondersteuning werken bij voorbeeld bij neuropathie.

Tafelbehandeling 

Een behandeling wordt op een speciale reikibehandeltafel gegeven en duurt ongeveer een uur. Omdat Reiki door je kleding heen gaat, hoef je alleen je schoenen uit te doen en is het beter om sieraden en horloges af te doen.
Ik behandel meestal met mijn handen op het lichaam, maar wanneer je dat niet prettig vindt kan het ook met mijn handen boven het lichaam.

Stoelbehandeling

Als je liever niet op een tafel ligt, kan een behandeling ook op een stoel plaats vinden. Deze behandeling is korter en duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Een  stoelbehandeling vindt meestal plaats wanneer er acuut op een specifieke plek iets aan de hand is of wanneer men voor de eerste keer met een reikibehandeling in aanraking komt en zich op deze manier minder kwetsbaar voelt. De tafelbehandeling heeft echter de voorkeur omdat je zo dieper kan ontspannen.